Címlap

Intézeti könyvtár

Elérhetőség

  • Postai címünk: Debreceni Egyetem; Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Intézet – Könyvtár; 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
  • Szoba: Főépület II. emelet: 234.
  • Telefon: (52) 512-900 *22282 mellék
  • E-mail:
  • Könyvtári állományböngészés a könyvtár állományában

Rendkívüli nyitva tartás (távoktatás idején)

A nyitva tartásról és könyvekről érdemes a fenti emailen előzetesen egyeztetni.

Használat

A Könyvtárhasználati szabályzatban (KHSZ) és a Szervezeti és működési szabályzatban (SzMSz) foglaltak alapján. A DE-BTK Filozófia Intézet könvvtárának dokumentumait teljes jogkörrel intézeti oktatók használhatják, egypéldányos vagy idegen-nyelvű példányok, valamint periodikumok és tékázott folyóiratok köteles-példánynak minősülnek, ezek helyben használata és részleges fénymásolása engedélyezett. 

Lásd bővebben: Könyvtárhasználati szabályzat pdf.

Könyvtárközi kölcsönzés
A könyvtárunkban vagy az Egyetemi Könyvtárban nem található dokumentumok könyvtárközi kölcsönzés keretén belül is megrendelhetőek. (Bővebben: ODR)


Állomány

böngészés a könyvtár állományában

Az állomány nagy részét magyar nyelvű, illetve primer és szekunder filozófiai művek teszik ki.

Emellett tartalmazza alapművek eredeti nyelven írt szövegeit is, külföldi és magyar folyóiratok, periodikumok archivált példányit.

Fellelhetőek diplomamunkák, doktori disszertációk és pályázatok, egyes OTDK pályamunkák archivált példányai. (lásd: Gyűjtőköri leírás pdf.)

 


Gyűjtőkör

 

Felsőoktatási szakkönyvtárként filozófiai tárgyú szakirodalom, és ahumántudományokhoz kapcsolódó interdiszciplináris határtudományok tárgykörébe sorolható dokumentumok gyűjtését végezzük.

A kanonikus művek mellett a könyvtár állományát filozófiatörténeti, nyelv- és logikafilozófiai, tudományfilozófiai, erkölcsfilozófiai, művészetelméleti, társadalomfilozófiai, politikafilozófiai, vallásbölcseleti munkák teszik ki.

Frissítés dátuma: 2021.06.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.