Címlap

Rendezvények

Paradigmák és korfordulók. Szemléletváltás az ismeretelmélet, esztétika, etika és politikai filozófia területén

 

A konferencia részletes leírása és az előadások témája megtekinthető itt.

 

Szinopszis

A Debreceni Egyetem Filozófia Intézet és a DAB Filozófiai Munkabizottság 2021. november 19-én konferenciát rendez Paradigmák és korfordulók – „Szemléletváltás” az ismeretelmélet, esztétika, etika és politikai filozófia területén címmel.

A szakmai rendezvény középpontjában a teoretikus  szemléletváltás” fogalma és a nyomában felmerülő problémák filozófiai interpretációinak, a  tudományon belül általánosan elfogadott, a korszakra és szakterületre jellemző nézetek, elfogadottnak tekintett megoldások és módszerek megváltozásának, revideálásának és felülbírálásának a vizsgálata áll.

E vizsgálat sarokponti eleme a környezetünkben zajló természeti, társadalmi és kulturális folyamatok tágan értett filozófiai tudományi értelmezése, következményeinek felmérése, ezek esztétikai, etikai, ismeretelméleti, politikai filozófiai vetületének a feltérképezése.

A konferencián kiemelt figyelmet fordítunk a humántudományok új irányaira és tendenciáira, a művészetek, valamint a különféle tudományterületek és jelenségek társadalmi, gazdasági integritásának lehetőségeire. A szakmai találkozón elsősorban a két szervező intézmény munkatársai, oktatói, kutatói és  doktoranduszai adnak elő.

A rendezvény időpontja: 2021. 11. 19., péntekMTU

Helyszíne: Debreceni Egyetem, Főépület, Egyetem tér 1., 2. emelet X. terem és 235. terem

Szervező intézmény(ek): Debreceni Egyetem BTK Filozófia Intézet / DE Filozófia Intézet és a DAB Filozófiai Munkabizottsága

Szervező/kapcsolattartó: Gáspár László /

 

A konferencia A Magyar Tudomány Ünnepe, 2021. november 3-30. „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” című rendezvénysorozat részeként valósul meg.

Frissítés dátuma: 2021.11.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.